Om Hobbithus

Sedan gymnasiet 2008 har jag gått och drömt om en hobbitby. Att få skapa ett bostadsområde med ekologiska hobbithus där folk bor och lever. Detta ledde till att jag under tre år gick utbildningen ”Affärsutvecklingen och Entreprenörskap inom Bygg” på Chalmers Tekniska Högskola. För att få vara med och skapa byggnader jobbar jag idag på arkitektkontoret PE Arkitektur i Visby.

På den här bloggen skriver jag om allting som är kopplat till ekologiskt boende, hobbithus och kreativa hus. Detta för att hitta likasinnade (helst människor) som också vill bo i ekologiska hobbithus.

Jag som driver bloggen heter Pontus Jakobsson, är född och uppvuxen i Visby på ön Gotland. Idag är jag 27 år gammal och när jag inte ritar byggnader brukar jag dansa salsa, träna Shorinji Kempo, se film och spela datorspel.

Hitta nya lösningar som leder till ekologisk livsstil samtidigt som man kan bo som i en saga är det som jag vill vara med och skapa. Skapa det för andra raser förutom hobbitar som också vill bo så, så som människor.

PE Arkitektur som jag jobbar på har cirka 90 anställda, har kontor i Visby, Stockholm, Göteborg och Malmö. Mina medarbetare och jag ritar alltifrån hönshus och bostäder till affärer och sjukhus.

Genom bloggen och dess artiklar hoppas jag kunna skapa underlag för vad som skulle vara med i ett ekologiskt hobbithus och finna människor som vill bo i sådana.

Var med i skapandeprocessen av ekologiska hobbithus genom att uttrycka just dina tankar och idéer!

pontus_jakobsson

//Pontus

 

4 tankar om “Om Hobbithus

 1. Hej Pontus!
  Jag lever i precis samma tankar!! Jag vill bo och leva i något som liknar vi ett hobbit hus. Jag vill inte ha en kopia av den riktiga från filmen, men inspiration är tagen därifrån där man bara ser framsidan av huset och husets storlek gömmer sig under marken 🙂
  Det hade varit sjukt häftigt att bygga flera sådana här efter det första (där jag själv vill bo) och sedan hyra ut.
  Hur långt har du kommit? Har du själv börjat bygga något än?
  Det jag oroar mig mest över är bygglovet, vet du något om detta?
  Mvh Julia Josefsson

 2. Hejsan Julia!
  Vad kul att höra! Visst vore det 😀
  Projektet är på idéstadiet, men flera har hört av sig och är intresserade. När det är tillräckligt många tänker jag samla alla och se hur det kan tas vidare.
  Precis, bygglov är en avgörande faktor. Som på Muskö fick de inte bygga på grund av att det inte passade in bland 1700-tals husen. Därför gäller det att bygga hobbithus där det kan passa in, vilket måste avgöras från plats till plats.

  Hur kom du in på hobbithus tankar Julia?

  • Va härligt! Hoppas det går vägen!!
   Vår tanke var att bygga det på mina föräldrar mark och det är det bara några gårdar och mycket skog, så där bör det passa in i omgivningen!

   Jag vet faktiskt inte hur den idéen kom upp, då jag inte ens är nått stort hobbit-fan!

 3. Tackar! Spännande,då låter det som att förutsättningarna är bra. Hehe, så kan det vara! Hör av dig om ni behöver hjälp eller någon att bolla med. Oavsett är jag väldigt intresserad av att följa ert projekt 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s