Hobbithus på Muskö osäkert

tumblr_o89pusbt6h1rt6ucio1_1280

Hobbitby, Hobbiton Nya Zeeland. Bild hämtad från hobbithouses (2016-10-02).

Den 30:e oktober 2015, kom det fram att planerna på att bygga en hobbitby på Drömgården Muskö skjuts upp då de inte ingår i detaljplanearbetet. Orsaken anges vara att hobbithusen inte skulle passa in till den 1800-tals herrgården. Istället blir det trähus som har en mer traditionsenlig arkitektur och utformning. VD Marcus Friström på Drömgården tror ändå att hobbithusen kommer att byggas någon gång i framtiden (Magnusson, F. Schalk, 2015).

Följ processen via Drömgårdens hemsida: dromgarden.com

53316333-i27zs

Drömgårdens vision över Arbottna, Muskö. Bild hämtad från Drömgården (2016-10-02).

Detta visar på att det måste övervägas vart hobbithus kan byggas och att den omkringliggande arkitekturen spelar in. I Sverige finns ingen tidigare tradition med hobbithus, vilket medför att det kan bli svårare att hitta lämplig mark. En del av hobbithusens grundtanke är att flyta ihop med sin omgivning och påverka natur och miljö så lite som möjligt är då en kamouflerande design med minimal påverkan. Med den utformningen påverkas inte befintliga boenden i närheten lika mycket som vid en traditionsenlig eller modern arkitektur.

Källor:

Magnusson, F. Schalk, J. (2015) Hobbitbyn läggs på is. Mitt i Stockholm, 30 september. http://sthlm.mitti.se/ (2016-10-02).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s